Middels fyldig og konsentrert vin, fortsatt ungdommelig med mye frisk frukt, blandet med rosiner og fiken, valnøtter og et lite bitterstreif á la mørk sjokolade
Det beste med fruktkaker er at de blir bedre jo lenger de ligger. Kaken er mektig på smak, og passer gjerne til en liten portvin eller annen dessertvin
Ofte lages fikenkompottmedportvin. Blåskimmelost med knuste pepperkaker og fikenkompott. Jeg liker bedre å lage den med god eplejuice og tørr hvitvin eller sherry
Inspirert av Trines fikenmarmelademedportvin, har jeg laget denne marmeladen med gløgg og pære. Smak gjerne underveis om det er rett forhold med gløgg og vann
1 pk tørkede fiken, fjern stilkfestet, delt i to, 250 g. 1 1/2 dl portvin. Legg den delte frukten i portvin og la marinere i 6-8 timer, rør i det når du kan. Tilsett den marinerte frukten medportvin, eddik og sukker og la dette småkoke i 15-20 minutter under lokk. 1 pk tørkede fiken, fjern stilkfestet, delt i to, 250 g 1 pk tørkede aprikoser delt i to, 250 g 1 1/2 dl portvin. Legg den delte frukten i portvin og la marinere i 6-8 timer, rør i det når du kan
Andre nye juleprodukter som jeg og flere av kollegaene mine har smakt oss igjennom i dag var blant annet "Litago Jul - med smak av brente mandler", "Gilde Julepostei medFiken og Portvin", "Nidar Hjemmelaget Risboller", "Julemix fra Minde Sjokolade" og "Freia Jule-Venner"
La fiken ligge i bløt i vann, gjerne i et par timer. Tilsett portvin, rødvin, sukker og krydderet. Skjær eller klipp opp fikenene i mindre biter og ha i en tykkbunnet kjele
Eg brukar ferske aprikosar eller nektarinar, dei faste, lyse melonane, fersk fiken viss du får tak i det, fersk ananas, faste pærer, aromatiske eple og druer