Denne uken har vi lagd fiskeboller av Oselias fiskefarse. Men, at de hadde god tilgang til fersk fisk på denne tiden av året, og at det var en viktig del av kostholdet er nok høyst sannsynlig
En favoritt for både store og små er fiskekaker. hyse, torsk e. Det å lage en fiskefarse er ikke veldig vanskelig, spesielt ikke hvis du har en foodprosessor
Ingrediensene og matprosessoren bør være kald, fordi da unngår en at fiskefarsen skiller seg. Det høres jo litt avansert ut… Fra å være en fisk som svømmer i kaldt saltvann til og ende opp som en rund, gylden, saftig, lekker og smakfull fiskekake
Viktig er når du lager fiskefarse at alle ingrediensene er like kalde. For hvis en av ingrediensene er litt varmere enn de andre så kan farsen skille seg
Har du fersk hvit fisk er det ganske enkelt og fort gjort å lage fiskefarsen. Fløtepudding av fisk fikk vi kjøpt før i tiden, det var den finere utgavenav fiskepudding
Tilsett mel slik at fiskefarsen blir fast nok til å stekes. Du kan også tilsette det av grønnsaker og krydder som du vil, feks fersk chilli, rødløk, timian osv
Det er enklere å lage fiskefarseav kalde fiskefileter. Ta fiskefarsen du akkurat har laget. For en stund siden, sto det i avisene at en supermarkedskjede klaget på fiskekakene de solgte
Bland i løken godt i fiskefarsen før du begynner å blande inn mel og bakepurver. paprika og gressløk, finhakket etter smak (kan sløyfes eller erstattes av andre spennende urter eller grønnsaker)