Fransk kjøttgryte oppskrifter

Fransk rødvinsgryte

Fransk rødvinsgryte

Ellers har jeg også oppskrift på en provencalsk kjøttgryte som du finner HER. Denne franske rødvinsgryten er en slektning av Boeuf Bourguignon som du finner oppskrift på HER
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

En av de få grunnene til at jeg kanskje vegrer meg til å servere denne klassiske franskekjøttgryten, er at jeg ikke klarer å uttale navnet på det jeg serverer

Langt bedre enn sitt rykte!

Resten er ypperlig til finere kjøttgryter. De ble domestisert 600 år etter Kristus, av franske munker. 600 år etter Kristus, av franske munker
Ukemeny 24, uke 46

Ukemeny 24, uke 46

Fransk sitronkake med valmuefrø – cake au citron. Deilig kjøttgryte med munkholm. bjørnebær, brødsmuler, eltefritt brød, eltefritt müslibrød, eltefritt müslibrød i gryte, enkelt hjemmelaget müslibrød, fersken, firmkake, fiskegrateng, fiskegrateng med laks, fransk sitronkake, fullkornspasta, grateng, Grønnsakssuppe, grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, indrefilet av svin, laks, lam, lammerester, lammesuppe, lammesuppe med rotgrønnsaker, müslibolle med brunost, müslibrød, müslibrød i gryte, ostesmørbrød, pastaskryer, Pytt i panne, rotgrønnsaker, sitronkake, sitronkake med valmuefrø, sommersalat med bjørnebær og fersken, strøkavring, suppe på lammerester, syrlig sitronkake med valmuefrø, valmuefrø

Mandagens rimelige viner.

Mine topp ti franske rødvin. Passer riktig bra sammen med lam med også kjøttgryter av storfe. Ukens rimelige viner, kommer fra polets tilbudsliste
Ukens rimelige viner.

Ukens rimelige viner.

En vin som går fint sammen med kjøttgryter. I kjelleren kombineres moderne ståltanker med både store slavonske (80hl) og franske (40hl) eikefat
Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjongene i en gryte. Er baconet magert bruker du litt smør
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Her kommer oppskrift på en klassisk franskkjøttgryte – Boeuf bourguignon. Boeuf bourguignon er en kraftig vinkokt gryterett, og er opprinnelig fransk husmannkost fra regionen Bourgogne
Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)

Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)

Dette er en klassisk fransk gryte som blir aller best om den lages dagen før den spises. Det aller vanligste her er å servere gryta med kokt ris, mens franskmennene foretrekker kokte poteter

Bordets gleder med svigerfar

Han var en jævel på lapskaus, fårikål og franskkjøttgryte. Min kjære svigerfar Kåre Valebrokk sovnet stille inn i går formiddag
Middag og middagsrester

Middag og middagsrester

En franskkjøttgryte med kokt kjøtt og grønnsaker. Noen skjeer Hellman majones1 ss DijonsennepKapersHakket cornichons(fransk sylteagurk)Salt og hvit pepperLegg skiver av kjøttet sammen med skiver av kalde kokte poteter

Fransk kjøttgryte

Skjær kjøttet i sukkerbit-store terninger. Brun dem litt i smør, i små porsjoner og ha over i gryte. Tilsett salt, pepper og hvetemel

Litt mer om krydder

Persillade er et klassisk fransk krydder som gir maten en fantastisk smak. Er dessuten god på stekt kylling, i ulike kjøttgryter og i bearnaisesause

Krydder og Marinader

I Europa brukes koriander i pikkels og chutneyen, samt Franske grønnsaksretter som ofte krydres med koriander

Biff Bourguignon

Denne gangen lagde jeg fransk «slow food». Denne blandingen skal du ha i kjøttgryten rett før servering