Sjalott- og sennepssaus. Høsten har kanskje ikke de største tradisjonene for svinekjøtt, men siden svin er svært allsidig og gjør seg godt hele året rundt, kan man finne allverdens variasjoner og glede seg med
Måltidet ble innledet av en frisk havinspirert suppe, etterfulgt av honningglasert svinmed fennikkelsalat og saltbakte poteter før vi avsluttet det hele med en utrolig dessert – bringebær semifreddo på minipavlova og melonkuler
Siden jeg syntes det er artig å ta kjente slagere og piffe dem opp litt mer i smaken så var det også det som skjedde med dagens hovedingrediens – svin indrefilet
La det koke inn litt, smak til med sukker og hvitvinseddik. Det var godt med nypoteter og nykål til. Sennepssausmed estragon1 1/2 dl fløte3 ss sennep1 ts tørket estragon1 ss sukker1 ss hvitvinseddiklitt honning2 ss smørKok opp fløte med sennep og estragon
Allenhånde brukes til svinekjøtt, fleskepølse, fet fisk, kjøtt- og kålsuppe og till sursild. Skånsk sennepssausmed brun sennep, smeltet smør og melkesaus er en delikatesse til lutefisk, kokt torsk og grønnsaksretter
I Asia er stjerneanis mye brukt, og da mest i supper og kraft, i marinader til dampkokt kylling og svinekjøtt, samt til kjøtt som stekes i en mørk kraft med krydder og soyasaus, slik at kjøttet blir rødt