At den breserte agurken den gang gikk meg hus forbi er noe jeg her og nå gremmes over. Det er enkelte ting vi har med oss fra barndommen av som vi ser på som sannheter
Bruk en tiur eller røy som ikke er helt ung. Vask fuglen og innmaten (unntatt leveren, som ikke skal brukes i denne oppskriften) før den legges sammen med flesket i kokende, usaltet vann
Det var tiltenkt en video til denne oppskriften, men p. g. a ett par menneskelige feil under innspilling ble det dessverre ingenting, ved en senere anledning nærmere høsten skal det komme en bedre video med en ny oppskrift med denne delen av lammet
Så ble steken bresert og servert med hjemmelagde russiske erter og brunet rosenkål. Sursteik var mye brukt søndagsmiddag , så hvis du har en eldre kokebok, kan du finne oppskrift på surstek, som oftest bresert i ovn
Selve oppskriften hans er hel kylling bresert i jerngryte, med søtbakt hvitløk, marmelade av aprikos og fersken og saus av kraften, servert med råstekte poteter eller grovt brød
Ribb fuglen forsiktig slik at brystskinnet forblir helt. Rens den videre på vanlig måte. Løft skinnet forsiktig fra brystfiletene og legg under tynne skiver av spekk, sammen med timian
Jeg breserte (brune for så og koke under lokk i ovn eller kjele) skankene ca 350-400 gr stk i lammekraft med masse gode aromater som stjerneanis, kanel, corianderfrø, laurbærblad, frisk rosmarin, sitonskall, appelsinskall, hvitløk, løk, gulrot og kikkomansoya i 1-1/2 time
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.