Maltekstrakt øl oppskrifter

Brygge sitt øl…

Ønsker du et sterkere øl kan du bruke to ølsett eller kjøpe et par poser med tørket maltekstrakt. Ølsettet inneholder flytende maltekstrakt, som oftest tilsatt humle
Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Denne oppskriften kan lages med 2 ss sukker, men jeg liker bedre å erstatte den ene med en ss maltekstrakt. 2 egg2 dl melk75 gram smeltet smør190 gram hvetemel1 ts salt1 ss sukker1 ss maltekstrakt4 ts bakepulverSmelt smørBland alt det tørreBland alt det bløte utenom smørBland i smeltet avkjølt smør til sluttLa røren svelle i minst 10 minutterStek pannekakerServer med lønnesirup og ekte smørLes også
#143 Pasjonsweisse

#143 Pasjonsweisse

Kona kom med en bestilling på øl, noe jeg sjelden får. Siden ølet blir kokt, er det nå et "rent" øl, og jeg trenger ikke være redd for å infisere resten av bryggeriet mitt
Julebakst: Maryland, ta deg et stev

Julebakst: Maryland, ta deg et stev

Maltekstrakt er enten i pulverform eller flytende form – jeg brukte pulverekstrakt, fordi kjæresten min brygger øl, og da har man sånt i huset
Ølpinne

Ølpinne

Nei, det gjorde det ikke, men det var allikevel morsomt å prøve, og neste gang jeg lager disse, vil jeg prøve å ha i maltekstrakt
Juleølet er her.

Juleølet er her.

Smaken minner om karamell, maltekstrakt og knekk, men uten at de er spesielt søte. Juleølet har kommet

La mia pizza italiana

Bland ut maltekstrakten i vannet, slik at den løser seg opp. Dette er selvfølgelig også frivillig. I bollen til kjøkkenmaskina blander du mel og vannet med maltekstrakten, dette elter du så i fire minutter

Batch #55: Garm Vikingbjor

Litt usikker på om dette er et øl som kunne ha vært større, men jeg hadde ikke særlig med maltekstrakt liggende, så jeg droppet å justere det
Arvids frokostbrød – smakfullt ølbrød

Arvids frokostbrød – smakfullt ølbrød

Jeg har valgt en litt søtere øltype, Newcastle Brown Ale, til dette brødet. Du kan gjerne lage deigen klar kvelden før og kaldheve den i kjøleskapet, for så å forme, etterheve og bake dem neste morgen

Batch #13: Havrestout og nytt øleskap

Etter fadesen forrige bryggedag med fullt meskekar og mesk utover hele kjøkkenet, ble maltmengden og sluttvolumet justert ned, og benyttet et halvt kg med maltekstrakt
#102 Bitter

#102 Bitter

Dags å brygge igjen, endelig (Skal sies at jeg har brygget et øl i forbindelse med kurs i hjemmebrygging En saison inspirert av Haandbryggeriets Hesjeøl, men uten brettanomyces)
Picobrygg #9

Picobrygg #9

Sist jeg var på Bryggselv var kona med, og da fikk hun en idé om at hun brygge øl og gi bort i gave. Nå endte jeg opp med å gjøre alt, siden tiden ikke strakk helt til (ikke lett som småbarnsforeldre å sette av flere timer til felles ølbrygging)

Julebakst: Maryland, ta deg et stev

Maltekstrakt er enten i pulverform eller flytende form – jeg brukte pulverekstrakt, fordi kjæresten min brygger øl, og da har man sånt i huset

Kurs med jobben

Vi brygget to øl, en belgisk blonde og en amerikansk brown ale. Brown alen ble brygget på mitt gamle oppsett med kjøleboks som meskekar, mens blonden ble brygget på min speidel

#109 Pliny the funky

I dag brygges nok et sommerøl. IPA er et flott sommerøl, spesielt til grillmat. Kombinert med humler som har de samme karakteristikkene, kan man få gode, komplekse smaker i ølet